“Waarom ik bij RIBW Overijssel stage wilde lopen?
 Het staat goed aangeschreven. Je werkt met een     interessante doelgroep. Zowel collega’s als cliënten zijn heel   open en ze zijn altijd bereid je verder te helpen.”


 -Melek- stagiair RIBW Overijssel

Stagelopen bij RIBW Overijssel?

Wij vinden het belangrijk een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van jonge vakprofessionals, en bieden dan ook graag en breed in onze organisatie stage- en afstudeerplaatsen aan mbo’ers en hbo’ers. Wij zijn erkend als stagebedrijf voor de volgende mbo-opleidingen:

  • Maatschappelijke Zorg niveau 3 Specifieke doelgroepen
  • Maatschappelijke Zorg niveau 4 Specifieke doelgroepen
  • Maatschappelijke Zorg niveau 4 Agogisch Medewerker GGZ

Wat doet een stagiair?

Dat is helemaal afhankelijk van je studie en de plek binnen RIBW Overijssel waar je komt stagelopen. Als je bijvoorbeeld meedraait in een van onze zorgteams, ziet je stage er anders uit dan als je binnen een servicedienst ervaring opdoet, bijvoorbeeld op het gebied van Financiën of HRM. Waar je zeker van kunt zijn is dat je voldoende tijd en begeleiding krijgt om te werken aan jouw eigen leerdoelen. Omdat we stagiairs graag de kans geven zoveel mogelijk praktijkervaring op te doen, staan we altijd open voor je vragen. Een waardevolle inbreng van jou stellen we natuurlijk op prijs. Jouw frisse blik en objectieve vragen kunnen ons weer verder brengen en helpen bij het reflecteren op ons handelen.

Na je stage heb je waarschijnlijk ook een afstudeerplek nodig. Ook dit kan bij ons.

Jouw rol in het team:

Als stagiair in een zorgteam maak je deel uit van een team dat bestaat uit Ondersteunend Begeleiders, Begeleiders en Vakinhoudelijke Teamondersteuners. De Ondersteunend Begeleider is de ondersteuner. De Begeleider is de regievoerder. Met vakinhoudelijke vraagstukken kun je terecht bij de Vakinhoudelijke Teamondersteuner (de ‘inhoudelijk expert’). Het team is samen verantwoordelijk voor het inhoudelijke resultaat, de kwaliteit van de begeleiding en de eigen (vak)ontwikkeling. En wordt daarbij ondersteund en gefaciliteerd door een Teammanager en een aantal servicediensten. Je neemt actief deel aan intervisie en casuïstiekbesprekingen. 

Meer weten over onze teams? Lees hier verder

Vergoeding:

Tijdens je stage ontvang je een stagevergoeding.

Aanmelden voor een stage

Wil je stage lopen of afstuderen bij RIBW Overijssel? We delen graag onze kennis. Klik op de knop Solliciteren, hierna kun je jouw gegevens achterlaten. Teams kunnen je dan benaderen als ze een stageplek hebben die bij jou past.
Wanneer je geen stageplek zoekt maar meer wilt weten over een BBL-traject bij RIBW Overijssel kijk dan op de functiepagina voor BBL en meld je niet aan op deze pagina. 

Acties