“Waarom ik bij RIBW GO stage wilde lopen? Het staat goed aangeschreven. Je werkt met een interessante doelgroep. Zowel collega’s als cliënten zijn heel open en ze zijn altijd bereid je verder te helpen.”

-Tim- stagiair RIBW GO


Wat doet een stagiaire?
Dat is helemaal afhankelijk van je studie en de plek binnen RIBW GO waar je komt stagelopen. Als je bijvoorbeeld bij in één van onze teams in de zorg meedraait, ziet je stage er anders uit dan als je bij een servicedienst, zoals team HRM, ervaring op doet. Waar je zeker van kunt zijn is dat je voldoende tijd en begeleiding krijgt om te werken aan jouw eigen leerdoelen. Omdat we stagiaires graag de kans geven zoveel mogelijk praktijkervaring op te doen, staan we altijd open voor jouw vragen.
Een waardevolle inbreng van jou stellen we natuurlijk op prijs. Jouw frisse blik en objectieve vragen kunnen ons weer verder brengen en helpen bij het reflecteren op ons handelen.
Na je stage heb je waarschijnlijk ook een afstudeerplek nodig. Ook dit kan bij ons.

Jouw rol in het team:
Als stagiaire in een zorgteam maak je deel uit van een team dat bestaat uit Begeleiders A, B en C. De Begeleider A is de ondersteuner. De Begeleider B is  de regievoerder. Bij de Begeleider C (‘de inhoudelijk expert’) kun je terecht met vakinhoudelijke vraagstukken. Er is geen manager. Het  team is samen verantwoordelijk voor het resultaat, de kwaliteit van de begeleiding, deskundigheid en ontwikkeling. Dit noemen wij zelforganisatie. Je neemt actief deel aan intervisie en casuïstiekbesprekingen. Door op je eigen handelen en op dat van collega’s te reflecteren, draag je bij aan het zelforganiserend vermogen van je team.

Meer weten over onze teams? Lees hier verder

Vergoeding:
Tijdens je stage ontvang je een stagevergoeding.

Aanmelden voor een stage
Wil je stage lopen of afstuderen bij RIBW GO? We delen graag onze kennis.
Vul het aanmeldformulier (zie deze pagina rechtsboven). Teams kunnen je dan benaderen als ze een stageplek hebben die bij jou past.