Slaapwacht

"Als slaapwacht ben je er als er wat is.”

Je krijgt een telefoontje als iemand niet kan slapen als hij of zij zich bijvoorbeeld zorgen maakt. Maar ook bij calamiteiten ben je paraat, de rookmelder is wel eens af gegaan. Je krijgt aan het begin van je dienst van begeleiders een overdracht van dingen die spelen. Zo kun je inschatten of je er heen moet of niet. Je moet voor dit werk alert zijn, snel de situatie kunnen overzien en kunnen handelen. En een goede slaper zijn! Het werk is voor mij goed te combineren met mijn eigen bedrijf als mindfulnesstrainer. 

-Frieda- 

Wat doet een Slaapwacht?
Als slaapwacht zorg je in de late avond, nacht en vroege ochtend dat de nachtrust en veiligheid is gewaarborgd. Je bent aanspreekpunt voor de cliënten in noodgevallen die niet tot de volgende ochtend kunnen wachten. Er is een regionale achterwacht beschikbaar. De werktijden zijn van 22.00 uur tot 08:00 uur waarbij je in principe van 23.00 uur tot 07:00 uur slaapt.

Jouw rol in het team:
Als slaapwacht maak je deel uit van een team dat bestaat uit ondersteunend begeleiders, begeleiders en een vakinhoudelijke teamondersteuner. De ondersteunend begeleider is de ondersteuner. De begeleider is ondersteuner in de begeleiding van de cliënt. De cliënt heeft de regie. Bij de vakinhoudelijke teamondersteuner (‘de inhoudelijk expert’) kun je terecht met vakinhoudelijke vraagstukken. Het  team is samen verantwoordelijk voor het resultaat, de kwaliteit van de begeleiding, deskundigheid en ontwikkeling. Dit noemen wij zelforganisatie.

Er is wel een manager die de HR-zaken en de financiën regelt.

Ben je benieuwd naar onze teams? Lees hier meer. 

Vacatures Slaapwacht