Slaapwacht

"Als slaapwacht ben je er als er wat is.”

Je krijgt een telefoontje als iemand niet kan slapen als hij of zij zich bijvoorbeeld zorgen maakt. Maar ook bij calamiteiten ben je paraat, de rookmelder is wel eens af gegaan. Je krijgt aan het begin van je dienst van begeleiders een overdracht van dingen die spelen. Zo kun je inschatten of je er heen moet of niet. Je moet voor dit werk alert zijn, snel de situatie kunnen overzien en kunnen handelen. En een goede slaper zijn! Het werk is voor mij goed te combineren met mijn eigen bedrijf als mindfulnesstrainer. 

-Frieda- 

Wat doet een Slaapwacht?
Als Slaapwacht zorg je in de late avond, nacht en vroege ochtend dat de nachtrust en veiligheid is gewaarborgd. Je bent aanspreekpunt voor cliënten bij noodgevallen die niet tot de volgende ochtend kunnen wachten. Er is een regionale achterwacht beschikbaar. De werktijden zijn van 22.00 uur tot 08.00 uur, waarbij je in principe van 23.00 uur tot 07.00 uur slaapt.

Jouw rol in het team:
Als Slaapwacht maak je deel uit van een team dat bestaat uit Ondersteunend Begeleiders, Begeleiders en een Vakinhoudelijke Teamondersteuner. De cliënt heeft de regie. Met vakinhoudelijke vraagstukken kun je terecht bij de Vakinhoudelijke Teamondersteuner (de ‘inhoudelijk expert’). 
Elk team is verantwoordelijk voor het eigen handelen en de inhoudelijke resultaten binnen hun vakgebied. Elke professional heeft de ruimte en het vertrouwen om eigen verantwoordelijkheid te dragen die hoort bij zijn of haar vakgebied. RIBW GO geeft aandacht aan de ontwikkeling en het welbevinden van de medewerker, om in te spelen op de complexer wordende zorgvraag. Dit doen we vanuit onze kernwaarden: Moedig, Ontwikkelingsgericht, Vol vertrouwen, Integer (MOVI) en vanuit (persoonlijk) leiderschap dat gericht is op voorbeeldgedrag. Natuurlijk binnen de kaders die vanuit de organisatie of de regio zijn gesteld. Je Teammanager en de collega’s van de servicediensten ondersteunen en faciliteren hierbij.

Ben je benieuwd naar onze teams? Lees hier meer. 

Vacatures Slaapwacht