Caroline Rozendom / Pain in the ass / Applicatiebeheerder RIWB GO - over de livegang van werkenbij.ribwgo.nl

Als je een “pain in the ass’’ bent voor je omgeving ben je officieel volgens het woordenboek een geitenbreier, zeikerd, zemel, zeurpiet of nog erger; een etter. Zo voel ik me ook richting mijn collega’s sinds de sollicitanten via onze nieuwe werkenbij.ribwgo.nl binnenstromen.

Enkele weken geleden was het zover. De website in de lucht, de koppeling met Zorgselect draait, teams zijn bijgepraat, collega’s van HRM kennen het nieuw werving & selectieproces. We startten met het plaatsen van de eerste vacatures op de site. Met grote vreugde maar ook vol spanning zag ik de eerste sollicitanten binnen komen.

Inmiddels denk ik te weten hoe de gebroeders Wright zich hebben gevoeld toen ze met hun vliegtuig voor het eerst van de grond los kwamen. Ik stel me voor; een gevoel van overwinning maar tegelijk ook een grote angst voor mogelijk neerstorten.

Teams maken de één na de andere vacature aan. Mijn collega’s van HRM pakken alle nieuwe taken vrolijk op. Maar zo eenvoudig blijkt het losraken van de grond voor mij niet te zijn. Elke dag speur ik in het systeem naar mogelijke obstakels. Meerdere keren per dag bel ik collega’s met de vraag of ze acties wel zien “hangen” en “vandaag-nog” willen uitvoeren. Ik mompel steeds excuses maar ik bel ze toch. Ik zemel, zeur, ik ben een pain in the ass. Dus hierbij: “Sorry collega’s! Heb geduld met mij. Ik kan nog niet geloven dat we nu echt kunnen vliegen…”

Vorige week is de eerste sollicitant veilig bij RIBW GO geland. De lange vlucht door de workflow van
sollicitant naar collega. Meer dan 70 statussen heeft hij doorlopen. Ik zal zijn naam niet snel vergeten. 
Af en toe zal ik de angst van neerstorten nog wel ervaren. Gelukkig word ik bijgestaan door mijn collega’s van HRM en door externen zoals Ingeborgh ArendsPrima Donna en Harmen Zijlstra van Gjald voor de koppeling met Zorgselect. Langzaam begin ik weer te dromen over een nieuwe vlucht..

Referent bezoek
Heeft jouw instelling interesse in onze de inrichting van de sollicitant-selfservice functionaliteit van AFAS? Of wil je meer weten over de koppeling tussen onze werkenbij.ribwgo.nl en Zorgselect?
Ingeborgh (consultant HR met Lef), Gjald consultancy en ik zullen je graag in een bijeenkomst bijpraten.  Meld je aan voor een referent bezoek.