Begeleider Werken en Leren A

 

 “Je bent er voor de cliënt, niet voor jezelf.”

Tijdens mijn werk begeleid ik mensen waar ze hulp nodig hebben. Ik vind het mooi om  samen een doel te hebben, of dat nu persoonlijk is of gewoon op die dag. Je bent er voor de mensen, om mee te bewegen en te volgen. Het werken bij RIBW Overijssel vind ik boeiend en ik krijg er veel energie van. Er is ruimte voor ontwikkeling en om mee te denken als je goede ideeën hebt.
- Denise - 


Wat doet een Begeleider Werken en Leren A?
Als Begeleider Werken en Leren A ben je dé vakspecialist en werk je als meewerkend voorman/-vrouw bij leer- en werkactiviteiten. Je bent op de werkvloer dan ook het eerste aanspreekpunt. Je begeleidt deelnemers tijdens de werkzaamheden, geeft instructies en motiveert ze. Daarnaast bereid je activiteiten voor. Werkzaamheden zijn bijvoorbeeld het bijhouden van de voorraad van materialen en het maken van een planning of werkrooster.

Jouw rol in het team:
Als Begeleider Werken en Leren A maak je deel uit van een team dat bestaat uit Begeleiders Werken en Leren A en B. De cliënt heeft de regie. 
Elk team is verantwoordelijk voor het eigen handelen en de inhoudelijke resultaten binnen hun vakgebied.
Elke professional heeft de ruimte en het vertrouwen om eigen verantwoordelijkheid te dragen die hoort bij zijn of haar vakgebied. RIBW Overijssel geeft aandacht aan de ontwikkeling en het welbevinden van de medewerker, om in te spelen op de complexer wordende zorgvraag. Dit doen we vanuit onze kernwaarden: Moedig, Ontwikkelingsgericht, Vol vertrouwen, Integer (MOVI) en vanuit (persoonlijk) leiderschap dat gericht is op voorbeeldgedrag. Natuurlijk binnen de kaders die vanuit de organisatie of de regio zijn gesteld. Je Teammanager en de collega’s van de servicediensten ondersteunen en faciliteren hierbij.

Ben je benieuwd naar onze teams? Lees hier meer.