Begeleider Werken en Leren A

 

 “Je bent er voor de cliënt, niet voor jezelf.”

Tijdens mijn werk begeleid ik mensen waar ze hulp nodig hebben. Ik vind het mooi om  samen een doel te hebben, of dat nu persoonlijk is of gewoon op die dag. Je bent er voor de mensen, om mee te bewegen en te volgen. Het werken bij RIBW GO vind ik boeiend en ik krijg er veel energie van. Er is ruimte voor ontwikkeling en om mee te denken als je goede ideeën hebt.
-Patrick- 


Wat doet een Begeleider Werken en Leren A?
Als begeleider werken en leren A ben je dé vakspecialist en werk je als meewerkend voorman/-vrouw bij leer- en werkactiviteiten. Je bent op de werkvloer dan ook het eerste aanspreekpunt. Je begeleidt deelnemers tijdens de werkzaamheden, geeft instructies en motiveert ze. Daarnaast bereid je activiteiten voor. Werkzaamheden zijn  bijvoorbeeld het bijhouden van de  voorraad van materialen en het maken van een planning of werkrooster.

Jouw rol in het team:
Als begeleider werken en leren A maak je deel uit van een team dat bestaat uit begeleiders werken en leren A en B. De cliënt heeft de regie. Samen met je team ben je verantwoordelijk voor het resultaat, de kwaliteit van de begeleiding, deskundigheid en ontwikkeling. Dit noemen wij zelforganisatie. Je neemt actief deel aan intervisie en casuïstiekbesprekingen en deelt vakinhoudelijke kennis met collega’s binnen en buiten het team. Je houdt je kennis up-to-date om cliënten zo goed mogelijk te begeleiden. Door op je eigen handelen en op dat van collega’s te reflecteren, draag je bij aan het zelforganiserend vermogen van je team.
Er is wel een manager die de HR-zaken en de financiën regelt.

Ben je benieuwd naar onze teams? Lees hier meer. 

Vacatures Begeleider Werken en Leren A