BBL

 

“Ik zoek een collega die betrokken is bij cliënten én collega’s. Iemand die echte aandacht heeft voor het menselijk contact.”

Ik werkte eerst als teamsecretaresse bij RIBW Overijssel. Daar zag ik mijn collega’s dingen doen die ik ook wel zou willen doen. Dat contact met cliënten trok mij. Mijn team was enthousiast, maar ik had wel een papiertje nodig. Na overleg met Team HRM ben ik de opleiding Maatschappelijke zorg niveau 3 gaan volgen. Ik ga één dag per week naar school en zit nu in het tweede jaar van de opleiding. Ik vind het geweldig om deel uit te maken van de ontwikkeling van mensen. 

-Ruth- 

Wat doet een BBL-er?
BBL betekent beroeps begeleidende leerweg. Bij een BBLtraject gaat de BBLer, ook wel leerling genoemd, gedurende de hele studie één of twee dagen in de week naar school en werkt daarnaast binnen de RIBW Overijssel. Werkend leren dus! 

Jouw rol in het team:
Als leerling maak je volledig deel uit van een team met zorgprofessionals van de RIBW Overijssel. Samen met je team ben je verantwoordelijk voor het resultaat, de kwaliteit van de begeleiding aan cliënten, deskundigheid en ontwikkeling. Het leren van de leerling staat echter voorop. Deze wordt in staat gesteld om de competenties te ontwikkelen zoals vastgesteld in het persoonlijk ontwikkelplan. De leerling is zelf verantwoordelijk voor het eigen leerproces. Dit sluit aan bij de visie op zelforganisatie en eigen regie binnen RIBW Overijssel. Het team reikt de leerling leermogelijkheden aan en geeft feedback op en over  het handelen, met als doel dat de leerling zich conform de opleidings- en werkplekeisen  kan ontwikkelen en daarmee de opleiding succesvol kan afronden.

Ben je benieuwd naar onze teams? Lees hier meer. 

Ben jij geïnteresseerd in een BBL-traject?

We hebben voor op dit moment nog geen BBL plekken te vergeven. Geef je interesse door op onderstaande vacature te reageren. Zodra we plaats hebben kunnen we contact met je opnemen.